Brioşe cu glazură de lime şi fulgi de cocos

Un miez delicat, pufos, îmbrăcat în glazură cremoasă şi răcoritoare. Cât despre arome… divine! Ingredientele sunt suficiente pentru 24 de bucăţi.

Ingrediente:

400 g zahăr
coaja de la o lămâie mare
340 g unt nesărat, la temperatura camerei
5 ouă mari, la temperatura camerei
1 linguriţă vanilie
1 linguriţă esenţă cocos
1 lingură suc de lime
390 g făină
1 linguriţă praf de copt
o jumătate de linguriţă bicarbonat
o jumătate de linguriţă sare
220 g iaurt
100 g fulgi de cocos

Pentru glazură:

220 g unt, la temperatura camerei
1 linguriţă vanilie
1 linguriţă esenţă cocos
700 g zahăr pudră
4 linguri suc de lime
100 g fulgi de cocos, pentru ornat

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius. Se iau două tăvi pentru brioşe şi se tapetează cu hârtie.

Se începe cu prepararea aluatului. Coaja de lămâie se amestecă bine cu zahărul, pentru aromă. Untul se bate cu zahărul, folosind un mixer, până capătă o textură uşoară. Se reduce viteza şi se adaugă ouăle, pe rând, apoi esenţele, sucul de lime şi se omogenizează.

Într-un alt castron se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Amestecul de ingrediente uscate se încorporează în trei etape în crema de unt, alternând cu iaurt. La final se adaugă fulgii de cocos.

Formele se umplu cu aluat. Se coc 25-35 de minute, până când devin aurii. Se lasă să se răcească 15 minute în forme, apoi se scot.

Între timp se pregăteşte glazura. Untul şi esenţele se bat cu mixerul.  Zahărul se încorporează treptat în crema de unt, iar la final se adaugă sucul de lime şi se omogenizează.

Brioşele se îmbracă în glazură şi se ornează cu fulgi de cocos.

Adaptare după o reţetă twopeasandtheirpod.com.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply