Biscuiţi vanilaţi cu unt

Gata în doar 20 de minute, biscuiţii vanilaţi cu unt sunt perfecţi pentru micul dejun.

Ingrediente:

160 g făină
o jumătate de linguriţă bicarbonat
un sfert de linguriţă sare
70 g zahăr alb
55 g zahăr brun
100 g unt rece, nesărat, tăiat cubuleţe
1 albuş mare
o linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.

Făina se amestecă bine cu sarea şi bicarbonatul. Separat, untul se bate spumă cu zahărul. Se adaugă albuşul şi esenţa de vanilie şi se omogenizează. Făina se încorporează treptat în crema de zahăr şi unt.

Folosind două linguriţe, se modelează fursecuri care se aşază într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Se coc 15 minute, până capătă o culoare arămie pe margini.

Când sunt gata, se scot pe un grătar şi se lasă să se răcească. Fursecurile se servesc reci.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply