Biscuiţi regali, cu umplutură de caise

O reţetă marca Jamie Oliver, născocită în cinstea bebeluşului regal – Prinţul George de Cambridge: aluat fraged, uşor crocant, şi umplutură dulce-acrişoară de caise. Ingredientele sunt suficiente pentru 16 biscuiţi.


Ingrediente:

50 g caise uscate
300 g făină, plus încă 2-3 linguri pentru tapetat
100 g migdale măcinate
100 g zahăr, plus încă o lingură pentru decor
250 g unt rece, nesărat, tăiat cubuleţe
250 g gem de caise

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 170 de grade Celsius. Caisele se pun într-un castron, se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă câteva minute să se umfle.

Între timp, făina, migdalele şi zahărul se amestecă într-un vas adânc. Se adaugă untul şi se frământă rapid cu degetele până capătă consistenţa unui aluat moale, închegat. Când este gata, aluatul se împarte în patru părţi, se turteşte uşor, se înfăşoară în folie alimentară, apoi se dă la rece aproximativ 30 de minute.

Caisele se scot din apă, se scurg şi se pasează în blender. Se pun într-o tigaie uşor încinsă, se adaugă gemul de caise şi se lasă să dea în clocot. Când începe să se închege, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Se iau două tăvi întinse şi se tapetează cu hârtie de copt. Blatul de lucru se tapetează cu făină. Aluatul se întinde foaie subţire din care, cu un pahar mai mic, se taie 8 bănuţi. Folosind o formă de inimioară, 4 bănuţi se decupează. Operaţiunea se repetă până se termină aluatul.

Odată formaţi, biscuiţii se pun în tăvi şi se dau la cuptor 15 minute, cât să capete o culoare aurie. Când sunt gata, se scot din cuptor. Deasupra se presară zahăr, cât încă sunt calzi.

Când se răcesc complet, baza biscuiţilor, cea fără inimioară, se întoarce cu partea cu zahăr în jos. Deasupra se pune puţină umplutură şi se închid cu partea decupată, apăsând uşor. Partea cu zahăr se păstrează deasupra.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply