Biscuiţi graham cu miere

O reţetă delicioasă de biscuiţi de casă, cu gust blând de miere şi scorţişoară.

Ingrediente:

230 g făină integrală
50 g făină albă
85 g zahăr brun
un praf de copt
o jumătate linguriţă bicarbonat
o jumătate linguriţă sare
o linguriţă scorţişoară
85 g unt rece, tăiat cubuleţe
2 linguri lapte
1 lingură suc de portocale
65 g miere
1 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă întinsă şi se tapetează cu hârtie de copt.

Într-un castron se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, praf de copt, bicarbonat, sare şi scorţişoară. Se adaugă untul şi se frământă cu degetele, rapid, până capătă un aspect nisipos.

Într-un alt vas se amestecă laptele cu sucul de portocale, mierea şi esenţa de vanilie. Când sunt omogenizate, se toarnă peste aluat şi se amestecă bine cu o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâinile o minge de aluat tare. Se înfăşoară în folie de plastic şi se dă la rece 30 de minute.

Odată răcit, aluatul se întinde foaie subţire din care se decupează apoi inimioare, folosind o formă pentru fursecuri. Se înţeapă uşor cu furculiţa sau cu o scobitoare, se aşază în tavă şi se dau la cuptor 15 minute. Când sunt gata, se scot şi se lasă să se răcească bine.

Se servesc ca atare sau ornaţi cu ciocolată.

Adaptare după o reţetă hanielas.com.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply