Bezele

Un desert clasic, extrem de uşor de preparat, de care nu te mai saturi!

Ingrediente:

4 albuşuri mari, la temperatura camerei
250 g zahăr tos
o lingură făină
2 pătrăţele ciocolată topită, pentru ornat

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 120 de grade Celsius.

Albuşurile se bat spumă, folosind un mixer. Când încep să se lege, se adaugă câte o lingură de zahăr şi se măreşte viteza. Se amestecă până când albuşul capătă o textură lucioasă şi începe să se ţină bine. Spuma trebuie să fie suficient de tare încât, odată pusă în tavă, să nu se lase.

Se ia o tavă întinsă, se tapetează cu hârtie de copt, iar deasupra se presară puţină făină. Folosind o pungă de plastic cu vârful tăiat se modelează bezele, lăsând aproximativ 1 cm spaţiu între ele. Când se coc, bezelele cresc.

Se dau la cuptor 20 de minute, având grijă să nu se îngălbenească, apoi scot şi se lasă să se răcească bine în tavă. Bezelele se desprind cu grijă de pe foaie folosind vârful unui cuţit subţire. Se desenează cu ciocolată ochii şi gura (folosind o punguţă cu vârful tăiat) şi se servesc.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply