Beneficiile spectaculoase ale ceaiului de SUNĂTOARE

Una dintre cele mai vechi plante folosite în medicina naturistă, sunătoarea este prezentă de peste 2000 de ani în tratarea depresiilor şi anxietăţii.

Sunătoarea este recomandată şi în afecţiuni digestive (gastrite hiperacide, ulcer gastro-duodenal, enterocolite, dischinezii biliare, hepatite). Are acţiune antiseptică, antiinflamatorie, decongestivă, dezinfectantă, astringentă, antidiareică şi cicatrizantă.

Bea o cană de ceai de sunătoare seara, înainte de culcare, şi vei reuşi să scapi de insomnia care nu îţi dă pace. Serotonina din ceai te va scăpa de stres şi vei putea să te odihneşti cum trebuie. În plus, sunătoarea te ajută în perioadele dificile, cum sunt examenele, de exemplu, favorizând performanţele intelectuale. Ai grijă să începi cura cu cel puţin o lună înainte de eveniment.

O cură cu extract de sunătoare, care durează între o lună şi două luni, este la fel de bună ca antidepresivele, scrie ele.ro. Adaugă câteva linguriţe de sunătoare într-un ibric cu apă clocotită şi prepară-ţi un “medicament” natural, atunci când eşti nervoasă. Bea 3-4 căni pe zi, timp de o lună, şi vei ţine depresia la distanţă.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply