Bărcuţe cu ou şi şuncă, la cuptor

Pâine crocantă, ou şi şuncă – o gustare perfectă pentru micul dejun. Ingredientele sunt suficiente pentru patru porţii mai mult decât generoase.

Ingrediente:

4 baghete mici
5 ouă
80 g smântână
110 g pancetta, tăiată cubuleţe şi prăjită
85 g brânză gruyere, rasă
2 cepe verzi mici, tăiate ineluşe subţiri
sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Fiecare baghetă se secţionează în mijloc, în V, până aproape de bază. Se scoate cea mai mare parte din miez.

Ouăle se bat uşor cu smântâna, apoi se adaugă pancetta, brânza, ceapa, se potriveşte de sare şi de piper şi se omogenizează.

Amestecul se toarnă în mod egal în baghete. Odată umplute, acestea se aşază într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt.

Se dau la cuptor 20-25 de minute, până ce capătă o culoare aurie, iar umplutura se coace.

Când sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă să se aşeze 5 minute. Se servesc calde.

Adaptare după o reţetă spoonforkbacon.com.

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply