Baghete cu susan

Crocante, extrem de aromate, perfecte pentru ronţăit. Cine le poate rezista?

Ingrediente:

500 g făină albă
15 g drojdie
250 ml apă călduţă
1 linguriţă zahăr
o lingură ulei
o linguriţă sare
2 linguri ulei de măsline, pentru uns
3 linguri seminţe de susan
sare grunjoasă

Mod de preparare:

Drojdia se desface în puţină apă călduţă cu zahăr. Într-un castron se pune o cană de făina, se face o gropiţă în mijloc şi se toarnă drojdia. Se adaugă sarea şi se amestecă folosind mâinile, până devine un aluat moale. Se bate bine, până ce aluatul începe să facă băşici. Se face o grămăjoară, se presară puţină făină deasupra şi se pune într-un castron adânc. După ce se acoperă cu un prosop, se lasă la crescut într-un loc cald.

Când şi-a dublat volumul, aluatul se pune peste restul de făină, se adaugă uleiul şi se frământă bine, adăugând din când în când apă. Aluatul trebuie să fie suficient de tare şi să nu se lipească de mâini. Se presară iar făină, se acoperă şi se mai lasă la crescut o oră. Se scoate apoi din castron şi se modelează.

Se rup bucăţi mici din aluat, se rulează în palme fâşii de 1 cm grosime şi se taie bucăţi potrivite ca lungime (aprox. 10 cm). Se unesc două câte două, apăsând uşor în capăt, şi se răsucesc, formând baghete spiralate. Se închid prin apăsare la celălalt capăt.

Baghetele se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ulei de măsline iar deasupra se presară sare grunjoasă şi seminţe de susan. Se coc în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade Celsius, 20 de minute. Când sunt aurii, se scot şi se lasă la răcit.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply