Baghetă coaptă cu unt de busuioc şi usturoi

Extrem de aromată, cu o textură cremoasă pe blat crocant, bagheta coaptă se serveşte fie ca aperitiv, fie alături de supă. 


Ingrediente:

40 g unt
2 linguri ulei de măsline
o mână frunze de busuioc proaspăt
5-6 fire de pătrunjel verde
2-3 căţei de usturoi
2 cepe verzi
sare
piper
o baghetă
200 g parmezan ras

Mod de preparare:

Busuiocul, pătrunjelul şi ceapa verde se taie. Se pun în blender, se adaugă unt, ulei de măsline, sare, piper şi usturoi. Se amestecă până devine o pastă fină.

Bagheta se taie în jumătate, pe lung. Miezul se unge cu unt de busuioc, apoi jumătăţile se lipesc una de cealaltă. Se învelesc în folie de aluminiu şi se coc în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute.

Bagheta se scoate, se desfac jumătăţile, se presară din abundenţă parmezan ras şi se mai bagă la cuptor, cu miezul în sus, încă 5-6 minute. Când parmezanul s-a topit şi a căpătat o culoare arămie, se scoate.

Se răceşte cât să poată fi manevrată, apoi se taie felii groase de 2-3 cm. Se serveşte ca atare, ca aperitiv, sau alături de supe.

Adaptare după o reţetă tastykitchen.com.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply