Baghetă coaptă, cu salată Caprese şi reducţie de oţet balsamic

Pâine prăjită cu mozzarella, roşii, busuioc şi un strop de oţet balsamic – o reţetă perfectă pentru o cină rapidă şi uşoară.


Ingrediente:

1 baghetă medie, tăiată în jumătate, pe lung
4 linguri unt
3 căţei de usturoi mărunţiţi
340 g mozzarella, tăiată felii
60 ml oţet balsamic
2 roşii medii, tăiate felii
sare
piper
câteva frunze de busuioc proaspăt, mărunţit

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Bagheta se aşază cu partea tăiată în sus, într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt.

Untul se amestecă bine cu usturoiul, apoi se întinde pe bucăţile de baghetă. Deasupra se pun felii de mozzarella, având grijă să se acopere toată suprafaţa. Se dau la cuptor 12-15 minute, până când brânza se topeşte.

Cât timp pâinea stă în cuptor, se pregăteşte reducţia de oţet balsamic. Oţetul se pune într-o tigaie, la foc mediu. Se aduce în punctul de fierbere, apoi se reduce focul şi se lasă să dea în câteva clocote. Se amestecă bine, până când sosul îşi reduce volumul la jumătate, aproximativ 5-7 minute. Când este gata, se ia de pe foc.

După ce se scoate din cuptor, bagheta se acoperă cu felii de roşii. Se potriveşte de sare şi piper, se presară puţin busuioc şi se stropeşte din abundenţă cu reducţie balsamică.

Se taie apoi felii mai mici şi se serveşte.

Adaptare după o reţetă Two Peas and their Pod.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply