Aripioare de pui în sos dulce-picant

O reţetă de o simplitate deosebită. Aripioarele pot fi servite cu o porţie generoasă de cartofi piure.
 

Ingrediente:

6 aripioare de pui
1 ardei
2 cepe
300 g roşii (conservă)
4 căţei de usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
o jumătate linguriţă boia

Mod de preparare:

Aripioarele se spală, se curăţă, apoi se potrivesc de sare, piper şi boia. Se pun la prăjit în uleiul încins. Când se rumenesc pe o parte, se întorc şi se mai lasă 1 minut, la foc mic, apoi se scot pe o farfurie.

Ceapa, tăiată solzişori, se căleşte în uleiul rămas. Când devine sticolasă, se adaugă usturoiul mărunţit şi ardeiul tăiat cubuleţe, apoi se stinge cu o jumătate de pahar de apă.

Aripioarele se întorc în cratiţă, iar deasupra se pun roşiile. Se lasă la fiert 30 de minute, la foc molcom, până se îngroaşă sosul.

Aripioarele se servesc calde.

Opt paşi simpli pentru un piure de cartofi perfect

 

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply