Aripioare de pui Gangnam-style

Patru porţii delicioase de aripioare de pui, după o reţetă Jamie Oliver.

Ingrediente:

8 aripioare de pui, curăţate şi spălate
2 linguri sos de chili iute
150 ml suc de mere
2 linguri miere
2 linguri miso dulce
1 ghimbir mic, curăţat şi dat pe răzătoare
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
8 cepe verzi, curăţate şi tăiate rondele
3 linguri seminţe de susan
o jumătate de legătură coriandru proaspăt, mărunţit
1 ardei iute, mărunţit

Mod de preparare:

Într-un vas cu apă se pun la înmuiat 8 beţigaşe pentru frigărui. Cuptorul se preîncălzeşte la 170 de grade Celsius. Aripile se întind bine şi se împung cu un beţigaş, astfel încât să rămână desfăcute.

Într-o tavă adâncă se amestecă sos de chili, suc de mere, miere, miso, ghimbir, usturoi şi jumătate din ceapa verde. Jumătate din sos se toarnă într-o tigaie mică şi se lasă să se odihnească.

Aripioarele se pun în tavă şi se îmbracă în sos. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dau la cuptor 60-90 de minute, în funcţie de mărime. Când sunt aproape gata, se scoate folia şi se mai lasă 10-15 minute în cuptor, până capătă o crustă aurie.

Între timp, seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie uşor încinsă, la foc molcom, 1-2 minute. Se lasă să se răcească.

Când puiul este gata, sosul rămas se pune pe foc şi se găteşte 5 minute, până se îngroaşă. Din când în când se amestecă, având grijă să nu se ardă.

Aripioarele se frig pe grătarul încins 3-4 minute, până capătă crustă. La jumătatea timpului se întorc.

Când sunt gata, se aşază pe un platou de servit. Deasupra se toarnă sosul lăsat în tavă şi se completează cu sos din tigaie. Aripioarele se ornează cu coriandru, restul de ceapă verde, ardei iute şi seminţe de susan. Se servesc calde.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply