
Ardeii Jalapeno sunt o specie de ardei iute cu pulpă cărnoasă. Sunt ideali pentru umplut.
Ingrediente:
8 ardei Jalapeno
40 g brânză sărată (telemea)
40 g brânză cremă
20 g brânză de capră
30 g măsline verzi fără sâmburi, tăiate mărunt
coaja şi zeama de la o lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius.
Ardeii se spală, se taie în jumătăţi şi se înlătură seminţele. Codiţa, pe cât posibil, se păstrează netăiată.
Într-un castron se amestecă brânza cu măslinele, zeama şi coaja de lămâie, apoi se potriveşte de sare şi de piper.
Se ia câte o jumătate de ardei, se umple cu brânză şi se pune pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Se coc 15 minute, până capătă o crustă arămie.
Se servesc calzi.