Ananas copt, cu sos de miere şi fistic

O reţetă pentru cei care nu se mai pot sătura de dulceaţa ananasului – un desert simplu, elegant, încântător!

Ingrediente:

110 g zahăr brun
o jumătate de pahar suc de portocală
3 linguri miere
un ananas mare, curăţat şi tăiat în 8-10 felii
un sfert de cană de iaurt
o mânuţă de fistic crud, mărunţit
câteva frunze de mentă proaspătă, mărunţite

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 230 de grade Celsius.

Se ia o tavă adâncă şi se tapetează cu hârtie de copt.

Într-un castron se pun zahărul, sucul de portocală şi mierea. Se amestecă energic, până se dizolvă zahărul. Ananasul se pune în castron şi se îmbracă în sos. Se lasă la marinat 10 minute, amestecând uşor din când în când.

Ananasul se pune în tavă, răsfirat, şi se dă la cuptor 15 minute. Se întoarce apoi pe cealaltă parte, se unge cu marinata rămasă şi se întoarce în cuptor încă 10-15 minute, până când pulpa se înmoaie şi se caramelizează.

Când este gata, se stropeşte cu restul marinatei şi se lasă să se odihnească puţin.

Ananasul se împarte în 4-5 vase de servit. Alături se pune câte o lingură de iaurt, se ornează cu fistic şi puţină mentă şi se serveşte.

Adaptare după o reţetă bonappetit.com.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply