Alune picante, cu glazură de miere

Un aperitiv inedit, care va deveni vedeta petrecerilor de vară!

Ingrediente:

250 g alune crude
85 g miere
o jumătate linguriţă piper roşu
70 g zahăr
un praf de sare
o linguriţă scorţişoară măcinată

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă de copt cu folie de aluminiu unsă cu puţin unt.

Alunele se pun într-un castron. Separat, mierea se amestecă bine cu piperul şi se introduce 30 de secunde în cuptorul cu microunde.

Când s-a încălzit, se toarnă peste alune şi se amestecă bine. Se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi puţină sare şi se amestecă iar.

Alunele se întind în tavă uniform şi se coc 20 de minute. Se amestecă din 5 în 5 minute, având grijă să nu se ardă.

Când sunt gata, se lasă la răcit 2-3 minute, apoi se amestecă iar, cu 2 linguri de zahăr. Deasupra se presară restul de zahăr şi scorţişoara, se amestecă bine şi se lasă să se răcească în tavă.

Adaptare după o reţetă justputzing.com.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply