ALIMENTELE GRASE care te fac să slăbeşti rapid

Nu în orice zi afli că ai undă verde la consumul de alimente bogate în grăsimi. Aceasta, însă, e una din ele… De acum înainte, vei privi cu alţi ochi grăsimile din alimentaţie.


Fructele oleaginoase, în ciuda conţinutului ridicat de grăsimi, sunt un element cheie în curele de slăbire, scrie prevention.com. Potrivit unui studiu recent al Universităţii Loma Linda, din California, consumul unei porţii de 30 de grame pe săptămână asigură o diminuare cu până la 7% a riscului de sindrom metabolic.

“Am descoperit că persoanele care consumă nuci cu regularitate sunt ferite de obezitate şi de pericolul apariţiei sindromului metabolic”, spune Joan Sabate, conducătorul studiului, profesor de nutriţie şi epidemiologie.

Nu toate fructele oleaginoase, însă, sunt la fel. Cele mai spectaculoase rezultate au fost vizibile în dietele bazate pe migdale, cashew, nuci şi fistic. Şi alunele au un efect vizibil, dar, prin comparaţie cu celelalte, este neglijabil.

Cum reuşeşte un aliment care conţine 50-75% grăsimi să contribuie la pierderea în greutate? Fructele oleaginoase au un conţinut extrem de ridicat de proteine şi fibre, asigurând senzaţia de saţietate. Totodată, sunt surse excelente de Vitamina E, magneziu şi alte fitochimicale care revigorează metabolismul.

“În urmă cu 25 de ani, nimeni nu credea că fructele oleaginoase sunt bune la ceva. În prezent, ele sunt incluse în toate dietele sănătoase – mediteraneană, asiatică sau vegetariană”, mai spune dr. Sabate.

Zece alimente care te ajută să slăbeşti rapid
 
Slăbeşte mâncând! Cum să grăbeşti arderile prin alimentaţie
 

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply